H χαμηλή θερμοκρασία των ημερών αποτελεί κίνδυνο για ιώσεις και για ενοχλητικό κρυολόγημα .Σημαντικός διατροφικός παράγοντας που βοηθάει στην προστασία από το κρυολόγημα αλλά και την καταπολέμησή του είναι η βιταμίνη C...
καθώς ενισχύει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και καταπολεμά τις μολύνσεις. Το ανθρώπινο σώμα δεν έχει την δυνατότητα να παράγει ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης οπότε η λήψη της μέσω της τροφής καθίσταται απαραίτητη.
Μέσω της διατροφής μπορείτε να ενισχύσετε την κατανάλωση βιταμίνης C ώστε να αποφύγετε τα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος.
Πέρα από την προφύλαξη της άμυνας του οργανισμού, η βιταμίνη C επιτελεί και τις παρακάτω διαδικασίες για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού:
· Σύνθεση κολλαγόνου
· Απορρόφηση σιδήρου
· Αντιοξειδωτική δράση, καταστροφή ελεύθερων ριζών.
Καλές διατροφικές πηγές βιταμίνης C είναι οι παρακάτω:
· Εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, γκρειπ φρουτ, μανταρίνια κ.λπ.)
· Ακτινίδια
· Κόκκινες πιπεριές
· Μπρόκολο ,κουνουπίδι,λάχανο
· Φρέσκοι φυσικοί χυμοί φρούτων
· Μπιζέλια
· Μαϊντανός θυμάρι
· Ντομάτες ,πατάτες με φλούδα
· Σπανάκι
TIP: Είναι προτιμότερο τα λαχανικά να καταναλώνονται ωμά καθώς η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή και ευαίσθητη στις υψηλές θερμοκρασίες.
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C
loading...
ΆΝΤΡΕΣ:90mgΓΥΝΑΊΚΕΣ:75mg
ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ +35mg βιταμίνης c ΛΟΓΩ Της ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ
Από τη Διαιτολόγο Διατροφολόγο Άρτεμις Ζερδελή
Comments
Post a Comment